Zateplení efektivně a rychle

Polystyren za poslední řadu let prošel řadou změn, výrobci dokázali zvýšit paropropustnost při zachování stejných izolačních vlastností. S vývojem polystyrenu jde ruku v ruce i vývoj lepících a kotvících materiálů. Standardní lepící malta je minulostí, již několik let existují na trhu speciální lepidla přímo k použití, bez nutnosti míchání. Výhodou těchto lepidel je také okamžitá fixace a dlouhá životnost. PU lepidla, tedy polyuretanové lepidla ve formě pěny se odlišují od standardních PU stavebních pěn lepší přilnavostí ma materiály jako je právě polystyren, beton, omítky, dřevo a podobně.

Samozřejmostí těchto PU pěnových lepidel je oproti lepícím latám i větší tepelně izolační schopnost. Malty se chovají pouze jako pojivo, lepidlo a nezabraňují přestupu tepla. Polyuretanové lepidla na XPS a EPS mají podobné tepelné vlastnosti jako polystyren a proto pomáhají k lepšímu efektu zateplovacího systému.
CT84_pouziti

Volba lepidla

Je řada výrobců, kteří vyrábí tyto speciální lepidla na zateplovací systémy. Po dlouhém zvážení a konzultacích s distributory i aplikačními firmami jsme se rozhodli pro Henkel Ceresit CT 84. Výhodou Ceresit CT 84 oproti ostatním výrobcům je počáteční pevnost a rychlost vytvrzení. Již po dvou hodinách od nalepení polystyrénových izolačních desek je možno přistoupit k jejich přebroušení, montáži hmoždinek a následnému přestěrkování armovací sítě použitím stěrkových hmot. Ceresit CT 84 polyuretanové lepidlo bylo speciálně navrženo a vyvinuto pro aplikace v exteriéru. Nedegraduje a neztrácí se jako standardní PU stavební pěny. Lepidlo při vývoji podstoupilo řadu testů a zkoušek k prokázání jeho kvalit a časové odolnosti vůči stárnutí. Bylo zakomponováno do systému ETICS (Ceresit Ceretherm), co je komplexní zateplovací systém s dlouhou historií (od roku 1970). Klade se u něj velký důraz na lepší tepelnou izolaci. I proto PU lepidlo Ceresit CT 84 dokonale zapadá do systémového řešení.

 

Jak na lepení?

1) Pěnu lze před aplikací důkladně protřepat

postup01

2) Odstraňte obal chránící uzávěr, a  nasaďte aplikační pistoli

postup02

3) Ceresit CT 84 aplikujte na desku z polystyrenu po obvodu, asi 2cm od kraje

postup03

4) Pak aplikujte jeden pás uprostřed rovnoběžně s delší stranou

postup04

5) Okamžitě po nanesení lepidla umístěte desku na zeď a lehce doklepněte

postup05

6) Do 20 minut můžou být desky zarovnány

postup06

7) Případné mezery mezi deskami vyplňte lepidlem Ceresit CT 84 a po vytvrzení okraje nožem ořízněte

postup14

8) Pokud bude otevřené balení ještě používáno, očistěte hrany uzávěru přípravkem Čistič PU pěny. Zaschlé zbytky se odstraňují velmi těžko.

postup15

9) Po aplikaci, nebo u delší pauzy vyčistěte pistoli Čističem PU pěny

postup16

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *