Nátěr na sklo

Otázka:

Z estetických důvodu potřebuji natřít okno na budově červenou barvou, odstín ČSN 8140. Můžete mi prosím doporučit, čím je vhodné a jak natřít sklo, tak aby se barva neodlupovala a vydržela co nejdéle bez poškození?

Odpověď:

Sklo, lakované plasty, pozinkovaný plech, měď a pod. patří mezi obtížně lakovatelné povrchy. Platí, že je nutné vytvořit podklad, který bude mít na daném materiálu vysokou přilnavost. Přesně pro tyto účely existuje barva Galvinol. Má vysokou přilnavost na zmíněné povrchy. Následně můžete povrch přetřít požadovanou barvou, například Syntetikou vrchní v požadovaném odstínu. Takto natřený povrch bude mít dlouho životnost a odolnost a nebude náchylný k odlupování barvy ze skla.

Nátěr barvou Galvinol lze provést štětcem i válečkem. Dostupný je dokonce i ve formě spreje pro menší plochy nebo obtížně dostupné místa.

Galvinol

5 Komentářů

  1. Marcela

    Dobrý den,
    pokud použiji Galvinol na sklo, můžu vrchní malbu provést Balakrylem UNI? Jedná se o výběh pro zvířata. Ještě prosím o informace s použitím Galvinolu. Doba, jak dlouho má schnout před dalším nátěrem, je vodou ředitelný atd.

    Moc Vám předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

    1. Vladimír Božik (Autor)

      Dobrý den.
      Děkujeme za dotaz. Odkazy v článku jsou již opraveny.
      Galvinol není vodou ředitelný, ale rozpouštědlový. Proto se i doporučuje přetření rozpouštědlovými barvami. Přetření vodou ředitelnou doporučuji nejprve vyzkoušet.

  2. Pingback: Sprej na plast - dopler.eu | barevný blog

  3. Vladimír Božik (Autor)

    Dobrý den pane Kadlec,
    omlouvám se za pozdní reakci, ale ke komentářům jsem se dostal až teď. Latex má velice špatnou přilnavost na sklo a proto se začne olupovat. Navíc mu zrovna neprospívá vysoká vlhkost. I když se rozhodnete použít venkovní latex (eternex) tak se životnost moc neprodlouží. Neuvádíte ze které strany nátěr provádíte. V případě venkovní bych doporučoval na nátěr Galvinol trochu zainvestovat a použít kvalitnější barvu jako je například Alkyton http://dopler.eu/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=alkyton&submit_search= v bílém odstínu. Touto kombinací dosáhnete dlouhé životnosti a nebudete se muset o okna několik let starat. Pokud barvu aplikujete zevnitř, můžete zvolit i levnější variantu, a to jak uvádím v článku, Syntetiku vrchní. Můžete však zvolit i Alkyton, vevnitř však není tak korozní a agresivní prostředí jako venku, proto by měla stačit i syntetická barva.

    S pozdravem

    Vladimír Božik

  4. Milan Kadlec

    Potřebuji zamezit prostupu světla přes střešní okno do výrobní haly. Okna jsme 2x ročně natírali latexem, ale vždy se po čase oloupal. Myslíte že když před latexem použiji barvu Galnivol, zlepší se to? Nebo mám použít jinou barvu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *