Čím naimpregnovat kámen proti nečistotám?

Impregnace kamene

Dobrý den pane Božiku,

na krb jsme nakonec nalepili štípaný kámen. Usazují se na něm však nečistoty a saze. Manželka zkoušela různé čističe, ale je to pořád to samé dokola. Čím můžu ten kámen napustit, naimpregnovat? Zkoušel jsem i silikonové impregnace, ale vůbec to nepomohlo, nevím proč. Rád bych natřel kámen tak abych se to nemusel aspoň rok starat.

 

Dobrý den pane Maška,

impregnace na bázi silikonu by měli fungovat bezproblémově. Napadá mne jedině, že působením tepla se silikon časem odpaří. Zároveň však platí, že saze, dehet a nečistoty z ohně se dokážou usadit i na velice hladkých a neporézních materiálech. Pro impregnaci kamene bych volil Olej na kámen od firmy ColorCompany.

Olej na kámen je přírodní napouštěcí olej vhodný na impregnaci všech druhů přírodního a umělého kamene. Impregnovaný povrch si zachovává pórovitost, zvýrazňuje přírodní strukturu kamene a zároveň odpuzuje vodu. Slouží k snadnější údržbě kamenných ploch. Olej na kámen se aplikuje štětcem, houbičkou nebo textilií.

Aplikace oleje je celkem jednoduchá. Povrch kamene musí být suchý, čistý, zbavený mastnot, nečistot a prachu. Před použitím olej promíchat. Olej se nanáší štětcem, válečkem nebo hadříkem. Po cca 10-20 minutách se nevsáklý olej setře suchým hadříkem. Případný druhý nátěr (závisí od savosti kamene) se aplikuje min. po 6 hodinách. Doporučená aplikační teplota je od 10 ° C do 30 ° C. Olej se neředí, je ve stavu připraveném k použití

 

Olej na kámen můžete zakoupit ZDE

 

Olej na kámen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *